Здоров’я

У ВООЗ розповіли, де треба шукати джерело COVID-19

Глава Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Аданом Гебрейесус вважає, що джерело першого зараження COVID-19 потрібно шукати в китайському місті Ухань. Після цього можна буде приступити до вивчення появи коронавірусу в інших місцях. Про це Гебрейесус заявив під час брифінгу.

«Що стосується вивчення походження вірусу, то повинно бути ясно одне: це вивчення почнеться з Уханя в Китаї, звідки прийшло перше повідомлення. Потім, на основі того, що буде виявлено, ми можемо податися в інші місця», — заявив Гебрейесус.

Він також зазначив, що пандемія поширюється в світі нерівномірно, оскільки 70% випадків COVID-19 припадає лише на 10 країн. За його словами, важлива роль в боротьбі з пандемією належить тестуванню.

«Зараз ми спрямовуємо ці тести в різні райони світу», — повідомив Гебрейесус і додав, що програма зіткнулася з дефіцитом коштів на 500 млн доларів.

Нагадаємо, німецький епідеміолог заявив, що практично у всіх нинішніх випадках COVID-19 люди заражаються штамом, який мутував навесні в Італії. Там коронавірус кілька тижнів непомітно поширювався, після чого розійшовся всім світом.

Раніше в ВООЗ дали рекомендації з фізичної активності в період карантину.