Здоров’я

У ВООЗ зробили заяву щодо препарату Ремдесівір під час лікування COVID

Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендувала не використовувати препарат Ремдесівір під час лікування пацієнтів з COVID-19, незалежно від тяжкості їх захворювання. Про це йдеться в заяві, яку в п’ятницю, 20 листопада, опубліковано на сайті ВООЗ.

Відзначається, що наразі немає доказів, що ці ліки допомагають ефективно боротися з коронавірусом.

Дана рекомендація заснована на висновках міжнародної групи медичних експертів. Фахівці проаналізували результати чотирьох досліджень Ремдесівіра, в яких взяли участь понад сім тисяч пацієнтів.

Отримані результати показали, що Ремдесівір не робить «істотного впливу» на зниження рівня летальності від коронавірусу, не зменшує необхідності в штучній вентиляції легенів і не покращує інші важливі медичні критерії, йдеться в повідомленні ВООЗ. Міжнародна група експертів дійшла висновку, що потрібні додаткові дослідження з питання ефективності Ремдесівіра в лікуванні коронавірусу.

Раніше США схвалили препарат Ремдесівір для лікування коронавірусу. Він був розроблений для лікування лихоманки Ебола і довів свою безпеку для людини. Пізніше повідомлялося, що МОЗ закупить Ремдесівір для лікування COVID-19.