Прогрес

У яблуках знайшли речовину, здатну допомогти проти розсіяного склерозу

Цю речовину можна буде використовувати при розробці ліків.

Для надання допомоги пацієнтам з розсіяним склерозом найчастіше використовуються препарати, які лише на деякий час полегшують стан. Вченими з Університету Томаса Джефферсона (США) встановлено, що яблучна шкірка, так само як і багато інших продуктів, серед яких лідирують груші, журавлина, чорниця, обліпиха, базилік, м’ята, материнка розмарин, лаванда і чебрець, містить достатню кількість урсолової кислоти. Будучи органічною сполукою, урсолова кислота надає потужний протизапальний ефект, а так само ряд інших корисних властивостей для людини, інформує Ukr.Media.

Американські нейробіологи провели тестування урсолової кислоти в умовах лабораторії на мишах, з відтвореною формулою розсіяного склерозу показало значні поліпшення їх стану вже через два місяці з початку лікування. А деякі з паралізованих гризунів, після всього курсу лікування, знову знайшли можливість самостійного пересування.

Такі результати були отримані завдяки здатності урсолової кислоти пригнічувати активність імунних клітин, які чинять негативний вплив на мієлінову оболонку нервового волокна. Крім того, вчені виявили здатність даної кислоти замінювати загиблі клітини, що беруть участь в утворенні мієлінової оболонки на нові.

Експерти вважають, що дане відкриття стане променем надії для пацієнтів з розсіяним склерозом, бо з’явилася можливість розробки ліків проти цієї важкої недуги.

Джерело: UkrMedia

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net