Політика

У Зеленського обговорили плюси адаптивного карантину

Адаптивний карантин може ефективніше контролювати поширення коронавірусу в країні. Про це йшлося під час селекторної наради у президента Володимира Зеленського, повідомляє прес-служба глави держави.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що головною причиною зростання кількості хворих на заході України, особливо в селах, є богослужіння. Такі результати показали епідеміологічні розслідування. Другою основною причиною є громадський транспорт, а також переміщення людей у зв’язку з відпочинком. Крім того, міністр повідомив, що велика кількість людей хворіє безсимптомно, таким чином формуючи імунітет.

«Сподіваюся, що адаптивний карантин дійсно буде більш дієвим, коли ми зможемо підбирати відповідні заходи контролю щодо кожного населеного пункту. Головне — максимальна локалізація поширення інфекції. Ми повинні уникнути пікових навантажень», — сказав Зеленський.

У свою чергу прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що зараз фіналізується узгодження співпраці з правоохоронними органами, які допомагатимуть впроваджувати епідеміологічний контроль за правилами адаптивного карантину.

Головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак повідомив, що ситуація із запобіганням поширенню COVID-19 в зоні проведення операції Об’єднаних сил стабільна і контрольована. Також він поінформував про ситуацію навколо режиму стійкого і всеосяжного припинення вогню, зазначивши, що в зоні проведення ООС не зафіксовано ескалації або наступальних дій. Поодинокі обстріли не є системними і виявляють неконтрольовані емоції чи провокації на низькому рівні, зазначив головнокомандувач ЗСУ.

Як повідомлялося, із серпня в Україні змінюють правила карантину. У країні введуть розподіл на чотири зони в залежності від рівня захворюваності.