Men's & Women's

УЄФА дозволила глядачам частково повернутися на трибуни

Спілка європейських футбольних асоціацій (УЄФА) схвалила часткове повернення уболівальників на трибуни на матчах під егідою УЄФА в тих країнах, де це дозволено місцевою владою.

Згідно з ухваленим ввечері у четвер, 1 жовтня, рішенням УЄФА, стадіон на кожному матчі може бути заповнений не більше ніж на 30 відсотків, а якщо встановлене владою обмеження є нижчим, то враховуватиметься саме воно. Утім, фанів гостьових команд на стадіони не впускатимуть, наголосили в УЄФА.

Крім того, глядачі зобов’язані дотримуватися правил соціального дистанціювання, а місцева влада має право запровадити додаткові вимоги, приміром, носіння захисних масок, підкреслюється в повідомленні УЄФА. Це рішення набуває чинності з наступного тижня, коли відбудуться матчі за участю національних команд.

Нагадаємо, 15 травня після двомісячної перерви у Німеччині відновилися матчі Бундесліги, але відбувалися вони за порожніх трибун.

Жеребкування Ліги Чемпіонів

У четвер ввечері також відбулося жеребкування групового турніру Ліги Чемпіонів УЄФА, у якому у сезоні 2020-2021 виступлять два українські клуби — київське «Динамо» та донецький «Шахтар». Так, «Динамо» зіграє у групі G з «Ювентусом» (Турин, Італія), іспанською «Барселоною» та «Ференцварошом» (Будапешт, Угорщина). Натомість «Шахтар» у групі B протистоятиме мадридському «Реалу», «Борусії» (Менхенгладбах, Німеччина) та «Інтеру» (Мілан, Італія).

Джерело: Українська служба DW