Men's & Women's

УЄФА призупинив проведення матчів на території Вірменії та Азербайджану

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) тимчасово призупинив проведення матчів під егідою організації на території Вірменії та Азербайджану. Про це повідомляється на офіційному сайті організації.

«УЄФА уважно стежив за розвитком ситуації, що виникла наприкінці вересня, і раніше вже переніс на нейтральні поля матч раунду плей-офф Ліги Європи УЄФА і два матчі Ліги націй УЄФА. Європейський футбольний союз вважає, що сьогоднішні умови в цих країнах не дозволяють проводити матчі під егідою УЄФА», — йдеться в заяві.

Футбольні федерації обох країн зобов’язані надати альтернативні стадіони для проведення домашніх матчів під егідою УЄФА.

Уточнюється, що на цей момент подібне рішення не зачіпає проведення в Баку влітку 2021 року матчів чемпіонату Європи з футболу. Баку повинне прийняти три матчі групового етапу, а також одну чвертьфінальну зустріч турніру.

Конфлікт між Вірменією і Азербайджаном щодо приналежності Нагірного Карабаху загострився 27 вересня. В той день в Міноборони Вірменії заявили, що Збройні сили Азербайджану цілеспрямовано обстрілюють об’єкти цивільної інфраструктури в Нагірному Карабасі.