Економіка

Український завод винайшов кормовий концентрат з рекордним вмістом білка

Український завод знайшов, як зробити кормовий концентрат з рекордним вмістом білка, який не міститиме ГМО.

Завод з Дніпра розробив новий продукт для тваринництва — високопротеїновий соняшниковий концентрат, повідомляє прес-служба маслоекстракційного заводу Потоки.

Фахівці вважають, що цей продукт витіснить ГМО-місткий соєвий шрот для годівлі птахів, свиней, кролів і риб.

«Ми розуміли, що виготовлений за старою технологією шрот має знижений вміст необхідних для корму речовин, а майже вся соя, яка вирощується в Україні, є генно-модифікованою. Тому ми винайшли по суті унікальний у світі, генетично чистий продукт, що містить до 52% білка», — розповів директор заводу Євген Яровий.

Як зазначається, перевага високопротеїнового соняшникового концентрату в порівнянні зі звичайним соняшниковим шротом також полягає в тому, що завдяки більшій насиченості протеїном тварини витрачають менше енергії при перетравленні такого продукту. Це робить різницю між двома типами кормів ще більш значущою на користь нової продукції.

Як відомо, у 2022 році багато країн Євросоюзу повністю відмовляться від ГМО-продукції. Завод Потоки може стати першим українським підприємством з експорту кормів для агросектору ЄС без ГМО.

Нагадаємо, минулої осені ЄС збільшив квоту на українську курятину. Домовленості передбачають поступове збільшення до 2021 року у 2,5 рази — до 70 тисяч тонн на рік.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net