Політика

Україна і Польща домовилися про співпрацю у сфері безпеки

Секретар РНБО України Олексій Данилов і глава Бюро нацбезпеки Польщі Павло Солох домовилися запустити новий формат співпраці відомств начебто Люблінського трикутника. Про це повідомляє прес-служба РНБО.

Данилов і Солох поговорили у форматі відеоконференції і підкреслили конструктивний характер співробітництва безпеки відомств.

«Незважаючи на пандемію коронавірусної хвороби, наші контакти не зупинилися, і ми продовжуємо успішно співпрацювати і рухатися вперед», — сказав Данилов.

Приєднання до співпраці литовської сторони дозволить розширити та активізувати тристоронню співпрацю, підкреслили сторони.

Також чиновники обговорили ситуацію в Білорусі, зазначивши, що влада повинна дотримуватися демократичних стандартів і забезпечити права і свободи власного народу.

Нарешті, Данилов прийняв пропозицію Солоха відвідати Польщу з візитом у зручний для нього час.

Нагадаємо, що в Польщі зростає число білоруських опозиціонерів, які шукають притулку. Постраждалі від політичних репресій у Білорусі можуть розраховувати на допомогу і захист польської держави, заявив глава канцелярії прем’єр міністра Польщі.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net