Аналітика

Україна і США готують запуск космічної ракети

Перший запуск космічної ракети Alpha українсько-американської компанії Firefly Aerospace планується на кінець жовтня або початок листопада. Про це повідомило видання Space.

«Зараз ракета Alpha практично готова, а запуск запланований з військової бази Ванденберґ, де ракету також чекають фінальні тести», — йдеться в публікації.

За даними видання, перший запуск ракети готувався ще на початку 2020 року, але епідемія COVID-19 вплинула на плани компанії. «Через затримки з поставками матеріалів будівництво ракети сповільнилося», — наголошується в публікації.

Друга і третя ракети Alpha знаходяться на етапі будівництва, їхні запуски заплановані на 2021 рік. Кожен запуск відбудеться з проміжком в три місяці.

Alpha — двоступенева ракета-носій, призначена для малих вантажів, здатна вивести до 650 кг на сонячно-синхронну орбіту або до 1000 кг на низьку навколоземну орбіту.

Як повідомлялося раніше, на космодромі Канаверал в штаті Флорида відбувся старт ракети Atlas V з новим марсоходом Perseverance і вертольотом Ingenuity. На поверхню Марса апарати повинні опуститися в лютому 2021 року.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net