Соціум

Україна на 36 місці у світі за рівнем смертності від тероризму

З 2014 року у світі число смертей, пов’язаних з тероризмом, скоротилося на 59%, однак при цьому західні країни переживають найвищий рівень смертності від тероризму з 1970-х років, згідно з даними глобального індексу тероризму (GTI).

«Незважаючи на загальне зниження глобального впливу тероризму, він залишається значною і серйозною загрозою у багатьох країнах», — йдеться в повідомленні.

Різке зростання кількості смертей від терору за останні півстоліття відзначається в Північній Америці, Західній Європі та Океанії. За оцінками фахівців, зростання склало значну цифру — 250%.

Переважна кількість смертей, пов’язаних з тероризмом (96%), спостерігається в зонах конфліктів — це, перш за все, Афганістан (перше місце за кількістю смертей, пов’язаних з тероризмом), на другому місці стоїть Ірак, на третьому — Нігерія, далі йдуть Сирія, Сомалі , Ємен, Пакистан й Індія.

Експерти поставили США на 29-е місце за кількістю смертей, пов’язаних з тероризмом, Великобританію — на 30-е місце, Францію — на 38-ме, благополучні Австрія і Швейцарія стоять на 91-му і 113-му відповідно.

Україна перебуває на 36-му місці (між Бурунді й Індонезією), Росія — на 39-му.

Раніше повідомлялося, що творці Nexta у Білорусі внесені в список терористів. Їх прізвища з’явилися в розділі сайту «контртерористична діяльність».

Додамо також, що президент Франції Еммануель Макрон поставив ультиматум мусульманським лідерам Франції.