Аналітика

Україна надолужила відставання за доходами бюджету

За останні п’ять місяців Україна надолужила відставання в доходах держбюджету на 34 мільярди гривень. Про це заявив глава Мінфіну Сергій Марченко в інтерв’ю The Page у вівторок, 13 жовтня.

«Станом на 1 травня невиконання плану бюджету за доходами було мінус 44 мільярди гривень. На сьогодні це вже мінус 10 мільярдів. Тобто за останні п’ять місяців нам вдалося надолужити відставання в бюджетних доходах у розмірі 34 мільярди гривень», — сказав Марченко.

Міністр зазначив, що це сталося, в тому числі, завдяки оптимізації роботи податкової і митниці, поліпшенню адміністрування податків і руйнуванню схем та «скруток» з ПДВ.

«Митниця повністю виконує план, податкова його навіть перевиконує. І ця позитивна тенденція буде продовжуватися», — додав Марченко.

Нагадаємо, раніше Мінфін назвав суму виплат за держборгом. До кінця 2020 року Україна повинна погасити близько $3 млрд, що становить значне навантаження на бюджет в умовах спаду економіки.

Також у Раді заявили, що бюджет-2021 «треба рятувати». У парламенті дуже незадоволені наданим Мінфіном документом. Нардепи подали більше 5000 правок.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net