Політика

Україна отримає від США майже $40 млн на кібербезпеку

Для розвитку кібербезпеки Мінцифри запланувало залучати найкращу міжнародну та українську експертизу.

Україна отримає від США 38 млн доларів на кібербезпеку. Про це повідомив у Facebook віце-прем’єр міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Більше року активної роботи — десятки складних переговорів, узгодження спільної концепції і планів — і днями, нарешті, проект остаточно зареєстрований у Кабміні. Мінцифри визначено бенефіціаром проекту, і я гарантую: кожен цент міжнародної підтримки буде витрачено з максимальною ефективністю і результатом для країни. Ми будемо публічно звітувати про хід та витрати проекту», — підкреслив Федоров.

Міністр зазначив, що залучення експертизи та досвіду США дуже важливо для України, оскільки США — один зі світових лідерів у сфері кібербезпеки.

«Протистояння країн вже давно перейшло в кіберпростір, і ми постійно відчуваємо негативну кіберактивність північного сусіда, тому повинні гідно протистояти такій агресії», — заявив Федоров.

Він підкреслив, що такий великий проект є черговим сигналом довіри до результатів і планів Мінцифри.

«Щодо всіх кіберпитань ми плануємо активно працювати з бізнесом, залучати найкращу міжнародну і українську експертизу. Попутно дякую адміністрації США і Фонду 2USAID за підтримку реформ в Україні», — написав Федоров.

Як відомо, в Україні стартувала активна фаза реформи кібербезпеки. Зокрема, змінили керівництво Держспецзв’язку, почався розвиток ефективного і сучасного державного Кіберцентру.

«Ми прагнемо забезпечити централізацію і захист державної IТ-інфраструктури та реєстрів. Повинні піти в небуття КСЗІ (марний папірець на п’ять років) та інші стандарти безпеки 90-х. Натомість повинні з’явитися сучасні моделі побудови і постійної підтримки безпеки IТ-систем», — написав Федоров.

Нагадаємо, Мінцифри буде вдосконалювати рівень кібербезпеки в установах державного сектора спільно з Естонською Академією електронного урядування (eGA).

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net