Політика

Україна призупинила підготовку до форуму з Білоруссю

Україна призупинила підготовку до третього Форуму регіонів України та Білорусі, який мав відбутися 8 — 9 жовтня в Гродно. Про це повідомив глава МЗС Дмитро Кулеба в інтерв’ю агентству УНН.

«Підготовка до форуму поставлена ​​на паузу», — сказав він.

При цьому Кулеба уточнив, що захід поки не скасовано.

«Навіщо скасовувати? Ми ж не знаємо, якою завтра буде ситуація. Тут потрібно займати дуже зважений підхід, принциповий, але зважений. Саме такий підхід ми реалізуємо. Білорусь ніколи не становила для нас загрози. Ми ніколи не становили загрози для Білорусі. Тому у нас склалися дружні, дуже глибокі стосунки на всіх рівнях. Тому ми ні від чого не відмовляємося», — пояснив міністр.

Він додав, що підготовка до форуму припинена до моменту встановлення більш зрозумілої для України ситуації в Білорусі. «Все ставимо на паузу до того моменту, поки не побачимо ту нову реальність, з якою нам доведеться мати справу в Білорусі», — сказав Кулеба.

Нагадаємо, Другий форум регіонів України та Білорусі відбувся 4 жовтня минулого року в Житомирі. На ньому було підписано дві міжурядові угоди і 15 угод про міжрегіональну співпрацю.

Тоді ж вперше зустрілися президент України Володимир Зеленський і його білоруський колега Олександр Лукашенко.