Здоров’я

Україна розраховує на вісім млн доз вакцин від COVID

Україна гарантовано отримає вакцини як мінімум для 20% населення. Решту планують докупити.

Після створення вакцини від коронавірусу Україна отримає 8 мільйонів доз. Це передбачено механізмом глобального доступу до вакцин COVAX. Про це повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

«За цим механізмом кожна країна, яка є членом, отримає вакцини для покриття щепленням близько 20% населення. Для України прогнозується близько 8 млн доз. Це і вакцина, яка гарантовано надійде в Україну різними обсягами, і вона може бути або безкоштовною, або за спеціальною ціною», — розповів Ляшко.

Він зазначив, що зараз у світі 25 вакцин-кандидатів досліджуються клінічно і шість із них наблизилися до завершальної стадії.

«Результати ми очікуємо до кінця року, і серійне виробництво повинне початися, сподіваємося, на початку 2021-го, і вакцини повинні з’явитися, зокрема, в Україні для профілактики поширення коронавірусної хвороби», — додав санлікар.

Крім того, влада веде переговори з іншими виробниками вакцин, щоб закупити їх додатково.

Відзначимо, низка країн, такі, як CША, Великобританія, Японія і країни Євросоюзу, уже домовилися про закупівлю 1,3 мільярда доз вакцини від коронавірусу, хоча її поки що не створили.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net