Політика

Україна визнала паспорти Косова

Україна зробила крок до визнання незалежності самопроголошеної держави Косово, колишнього автономного краю у складі Сербії. Про це повідомив заступник міністра закордонних справ Василь Боднар в інтерв’ю албанському телеканалу RTV Ora.

«Торік ми прийняли рішення працювати з косовськими паспортами. Тепер наш посол тут, і посли в інших частинах світу отримали інструкції визнати ці паспорти і не обмежувати поїздки», — сказав він.

За словами заступника голови МЗС, починаючи з таких маленьких кроків, офіційний Київ зможе рухатися до якихось результатів щодо Косова.

Нагадаємо, населений в основному албанцями автономний край Косово в односторонньому порядку проголосив незалежність від Сербії в лютому 2008 року. США, низка країн ЄС, Австралія, Нова Зеландія і деякі інші держави визнали його незалежність.

Росія, Китай, Іран, Іспанія, Греція, Сербія та інші країни самостійність Косова не визнають. Україна офіційно також поки не визнала незалежність Косова. Проголошенню незалежності Косова передувала громадянська війна.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net