Політика

Україна включила три країни в «зелену зону»

Влада України оновила список країн «зеленої» зони з урахуванням нових критеріїв, які затвердив Кабінет міністрів. Про це повідомляє Державне агентство розвитку туризму.

«Інформація щодо країн, куди можуть полетіти на відпочинок українці: Албанія, Болгарія і Єгипет — у «зеленій зоні». Це стало можливим завдяки тому, що Кабінет міністрів встановив показник, за яким визначаються країни «зеленої» і «червоної» зони, на рівні 55 активних хворих на 100 000 населення замість 40. У «зеленій зоні» також перебувають Туреччина і Хорватія», — йдеться в повідомленні.

При цьому в «червоній зоні» залишаються Чорногорія і Мальдіви.

В агентстві нагадали, що громадяни, які приїжджають з країн «червоної зони» в Україну, повинні проходити обсервацію 14 днів або скористатися додатком Дій вдома. Ще один варіант — пройти ПЛР-тест прямо в аеропорту. Такі лабораторії працюють в Борисполі і у Львові.

Кабмін своїм рішенням дозволив припиняти режим самоізоляції чи обсервації тим, хто в’їжджає на територію України з «червоної зони» країн за умови, якщо вони зроблять тест на COVID-19 методом ПЛР після перетину державного кордону і отримають негативний результат. З країн «зеленої» зони — без обмежень.

Також для в’їзду в Україну іноземних громадян необхідний страховий поліс, що покриває витрати на COVID-19 і обсервацію.

Нагадаємо, минулого тижня МОЗ включило нові країни в так званий список «червоної зони» за захворюваністю на коронавірус. Тепер в нього входять 62 держави.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net