Економіка

Українці на карантині перестали шукати роботу в сфері послуг

Серед претендентів лідирують такі напрямки, як Продажі, Виробництво, Антикризове управління, Управління малим бізнесом і Управління закупівлями.

Менше 1% претендентів у квітні шукали вакансії у сфері обслуговування, за даними рекрутингового сервісу HeadHunter.

Резюме для пошуку роботи у сфері туризму, готельного та ресторанного бізнесу, страхування, фітнесу та автосервісу на порталі HeadHunter у поточному місяці розмістили менше 1 людини зі 100 претендентів.

Серед найбільш затребуваних у період карантину сфер виділяються Інформаційні технології, Продажі, Вищий менеджмент, Маркетин, Початок кар’єри, Адміністративний персонал, Виробництво, сільське господарство, Бухгалтерія.

Також висока активність претендентів відзначається в розділах Мистецтво, Розваги, Мас-медіа. При цьому попит на дистанційну роботу з боку здобувачів у всіх сферах підвищився з 15% в лютому до 20% у квітні.

Аналіз свідчить, що найбільш активно нову роботу в період карантину шукають чоловіки. Так, у лютому вони подали 53% всіх резюме, інші 47% припали на жінок. У квітні співвідношення змінилося до 62% проти 38%.

За кількістю резюме лідирують Продажі, Виробництво, Антикризове управління, Управління малим бізнесом і Управління закупівлями. При цьому не менше 3 років професійного стажу мають 80% претендентів.

Нагадаємо, раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль визнав, що за час карантину через введені обмеження без роботи залишилися близько двох мільйонів українців.

Також за даними прем’єр-міністра, 70% українців ходять на роботу, незважаючи на карантин.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net