Men's & Women's

Українці втрачають інтерес до нових авто на дизелі і газу

Найбільші втрати відзначені в сегменті легкових авто з газобалонним обладнанням, попит на такі нові машини обвалився на 75%.

Українці різко почали втрачати інтерес до нових легкових автомобілів із дизельними двигунами, повідомляє Укравтопром.

Так, з початку року свою першу реєстрацію пройшли лише 7,2 тисячі дизельних легковиків. Тоді як рік тому їх продажі впритул наближалися до показника у 8,5 тисячі. Таке падіння попиту призвело до втрати 4% у ринковій частці дизелів, яка тепер становить 30%.

Але найбільші втрати відзначені в сегменті легкових авто з газобалонним обладнанням (ГБО). Попит на такі нові авто обвалився на 75%. З початку року було зареєстровано всього 343 нові легкові автомобілі з ГБО. Як наслідок, їх частка на первинному ринку скоротилася із 5% до 1,4%.

Що стосується інших сегментів, то за підсумками перших чотирьох місяців 2019 року реєстрації легкових автомобілів, обладнаних бензиновими двигунами, збільшилися на 6% — до 15,3 тисячі. При цьому частка таких автомобілів на ринку зросла з 57% до 64%.

Також за період із січня по квітень збільшилися продажі гібридних авто — до 979 штук, роком раніше попит на них становив 850 штук. У результаті частка гібридів на ринку збільшилася із 3% до 4%.

Практично не змінився сегмент автомобілів із нульовим викидом шкідливих речовин — найменший у структурі ринку нових авто. Із січня по квітень українці придбали 154 нових легкових авто на електротязі, всього на 5 штук менше, ніж роком раніше.

Нагадаємо, що протягом квітня в Україні було зафіксовано зниження роздрібних цін на бензин А-95 і дизельне паливо на 2 гривні за літр.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net