Аналітика

Українців не влаштовують наявні податки

Кожен п’ятий учасник опитування вважає грабунком існуючий рівень податкового навантаження в країні.

Тільки 1% опитаних вважає справедливим нинішній рівень оподаткування в Україні. Такі результати отримані в ході соцопитування, проведеного в травні Центром соціально-економічних досліджень.

При цьому 49,4% громадян негативно ставляться до сплати податків. З них 29,2% розглядають податкові відрахування як відкуп від держави, який треба віддати за право користуватися іншими заробленими грошима.

Грабунком вважають податки 20,2%. Серед опитаних 36,5% не змогли сказати, на що витрачається велика частина податків. Але 13% вважають податки платою громадян за послуги державі, внеском у спільну справу — 29,9%.

Справедливим оподаткуванням 52% українців вважає віддавати близько 10% доходу, ще 17% готові віддавати державі близько 25% доходів, а взагалі 6% не готові платити податки.

В ході дослідження опитано 2 тис. респондентів у віці від 18 років і старше у всіх областях, похибка репрезентативності дослідження — не більш як 2,2%.

Як повідомлялося раніше, в Україні з’явився новий податок на продаж автомобілів. Відтепер при продажу третього за рік автомобіля потрібно заплатити 18% податків, тоді як раніше було 5%.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net