Аналітика

Українців попередили про економічну кризу

Деякі країни вже відчули економічну кризу через коронавірус, а Україна в неї тільки входить, каже прем’єр.

Україна готова до світової економічної кризи краще, ніж у 2008 році, вважає прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, Україна поступово входить у світову економічну кризу, викликаною коронавірусом.

«Ми стоїмо на порозі, а в деяких країнах вже на початку, фінансово-економічної кризи. Україна в цю кризу входить набагато сильнішою, ніж це було в 2008 році. У нас, як ніколи, велика ліквідність у банках. У нас високі золотовалютні запаси. Ми маємо запас за бюджетним курсом. У нас досить позитивний діалог з МВФ», — сказав він.

За його словами, 10 березня під час розмови з керівництвом МВФ була досягнута домовленість про продовження співпраці «без зміни умов, курсу».

«З восьми параметрів, які ми мали виконати, у нас залишається два параметри. Ми сподіваємося все виконати протягом двох, максимум, трьох тижнів», — сказав Шмигаль.

Прем’єр підкреслив, що Україна готова зустріти фінансову кризу.

Він додав, що вітчизняні експортери позитивно оцінюють додаткові можливості, які відкриваються разом з початком кризи.

«Я поки не буду втішати і говорити, що від кризи ми виграємо, але з точки зору тих інструментів, які є в розпорядженні Міністерства фінансів, Міністерства економіки, Національного банку України, ми зустріти фінансову кризу готові, як і готові зустріти кризу, пов’язану з коронавірусом», — сказав Шмигаль.

Як відомо, в перший місяць 2020 року економіка України скоротилася на 0,5% — вперше за чотири роки.

Зростання економіки також різко сповільнилося в кінці 2019 року. Так, у другому кварталі українська економіка розігналася до 4,6%, а до кінця року темп зростання впав утричі.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net