Здоров’я

Українців просять відмовитися від рукостискань через пандемію

Перед цим низка політиків європейських країн рекомендували відмовитися від фізичних контактів при вітанні.

Центр громадського здоров’я опублікував правила для українців, яких потрібно дотримуватися, незважаючи на ослаблення карантинних обмежень. Про це повідомили в Facebook ЦГЗ.

«Рекомендації щодо запобігання поширенню COVID-19 будуть ефективно працювати тільки тоді, коли їх будуть дотримуватися всі. Безконтактне привітання — одна з важливих рекомендацій, дотримуватися якої повинні всі. Посмішка, кивок голови або два пальці буквою V — вбережуть Вас від зайвого в пандемії, контакту зі шкірою рук іншої людини. Втім, навіть безконтактне привітання не виключає частого і ретельного миття рук», — підкреслюється в повідомленні.

Ще в ЦГЗ закликали під час походу в магазин або в інші громадські місця триматися дистанції на відстані не менше метра від інших і, за можливості, не торкатися руками до обличчя.

Кошики чи візки в магазинах просять обробляти дезинфектором з вмістом спирту не менше 60%. Після повернення з магазину, а також після розбору покупок закликають ретельно мити руки теплою водою з милом протягом 20-40 секунд.

«Перед тим, як торкатися до продуктів, помийте руки з милом. Також ретельно мийте фрукти і овочі чистою водою, особливо якщо Ви їсте їх сирими.

Регулярно і ретельно обробляйте руки дезинфектором з вмістом спирту не менше 60% або мийте їх теплою водою з милом протягом 20-40 секунд. Це допомагає знищити віруси, які можуть перебувати на шкірі.

Уникайте місць великого скупчення людей. Там набагато вища ймовірність опинитися в тісному контакті з особою, інфікованою COVID-19.

Дотримуйтеся правил респіраторної гігієни. Під час кашлю або чхання прикривайте рот і ніс вигином ліктя або серветкою. Використану серветку слід викинути і вимити руки.

Якщо у Вас підвищилася температура, з’явилися кашель і утруднене дихання, зателефонуйте до сімейного лікаря», — закликають в ЦГЗ.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net