Прогрес

Українцям пропонують їхати до Антарктиди в складі експедиції

Кілька українців зможуть в 2021-2022 роках попрацювати в Антарктиді в складі XXVI української антарктичної експедиції. Про це повідомив Національний антарктичний науковий центр Міністерства освіти і науки.

Національний антарктичний науковий центр оголосив конкурс з відбору команди для чергової української антарктичної експедиції.

До неї увійдуть 12 учасників. Крім семи вчених у сфері геологічних, геофізичних наук, фізичних і біологічних наук, в експедицію також включать лікаря, кухаря, дизеліста-електрика, системного механіка і системного адміністратора зв’язку.

Відбір буде проходити в чотири етапи: подача документів і попередній відбір, професійні співбесіди, медична комісія та психологічне тестування.

Також передбачено колективний тренінг для тих, хто попередньо пройде відбір в експедицію.

Нагадаємо, XXV українська антарктична експедиція не змогла дістатися до станції Академік Вернадський через епідемію коронавірусу.

В експедиції група українських дослідників пробула всього чотири дні і в п’ятницю, 20 березня, повернулася до Києва, так і не діставшись до своєї мети. Скорегувати плани довелося через карантин в країнах Південної Америки.