Men's & Women's

Українка стане першою жінкою-диригентом престижного оперного фестивалю

Українка Оксана Линів стане першою жінкою-диригентом в історії найпрестижнішого оперного фестивалю світу в місті Байройті (Німеччина). Про це у вівторок, 22 вересня, повідомила директор фестивалю Катаріна Вагнер, повідомляє Deutche Welle з посиланням на газету Welt.

Керівник фестивалю, правнучка композитора Катаріна Вагнер до останнього тримала в таємниці ім’я диригента, як головну оперну інтригу року.

Повідомляється, що Оксана Линів відкриє фестиваль 2021 оперою «Летючий голландець», режисером якої буде росіянин Дмитро Черняков. Українка заявила, що є щось особливе в тому, що вона стане першою жінкою, яка диригуватиме в цьому чарівному місці.

«Немає слів, щоб пояснити, що я зараз відчуваю. Це дуже хвилююче і відповідально одночасно! Таке запрошення — велика честь для мене», — написала Линів на своїй сторінці у Facebook.

За інформацією сайту Оperawire, Линів стала першою жінкою-диригентом, яка була призначена у 2017 році головним диригентом Грацької опери і Грацького філармонічного оркестру.

Оксана Линів народилася в Бродах Львівської області. Навчалася у Львівському музичному училищі імені Станіслава Людкевича та Львівській державній музичній академії імені Миколи Лисенка. Працювала на сценах найбільших оперних театрів світу: Баварської державної опери, Берлінської державної опери, Gran Teatre del Liceu Barcelona, ​​Theater an der Wien. З 2008 по 2013 роки очолювала Одеський оперний театр.

Байройтський фестиваль заснований у 1876 році Ріхардом Вагнером. Фестиваль проводиться щорічно влітку, на ньому виконуються музичні драми композитора в спеціально побудованому театрі.