Політика

Українські винищувачі підвищують льотні навички

Військові льотчики-винищувачі ЗСУ на цьому тижні відточували навички льотної підготовки та групову злітаність в парі і ланці.

У 831-й бригаді тактичної авіації ЗСУ проходять планові польоти. Одна з авіаційних ескадрилій бригади готується до льотно-тактичного навчання. Про це повідомила прес-служба повітряного командування Центр в Facebook.

Основні завдання поточного тижня — це відновлення навичок за видами льотної підготовки, групова злітаність в складі пари і ланки, повітряні бої групами на середніх і малих висотах.

«Ми перевіряємо нашу готовність до бойових дій в різних сценаріях. Наземний персонал і льотний склад вкладаються у визначені терміни. Такі тренування і навички необхідні для виконання швидкого виведення авіаційних підрозділів на оперативні аеродроми, щоб уникнути потенційних втрат від засобів повітряного нападу противника», — розповів командир авіабригади полковник Олександр Мостовий.

Крім того, на базі винищувальної бригади льотне навчання проходять п’ятикурсники Харківського національного університету Повітряних сил ім. І. Кожедуба. Вони вже отримали відповідні допуски і виконали тренувальні польоти на групову злітаність в складі пари. Зараз готуються до польотів складного пілотажу на бойовому літаку Су-27.

Раніше повідомлялося, що українська авіація вперше супроводжувала американські бомбардувальники B-1B Lancer під час польоту над акваторією Чорного моря.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net