Аналітика

Український експорт цукру у квітні зменшився в 2,2 рази

Різке зростання продажів у попередньому місяці виявився ситуативним, обсяги продажів у квітні повернулися до колишніх значень.

Експортні продажі цукру у квітні знизилися в 2,2 разу, порівняно з попереднім місяцем, до 9,1 тис. т. Про це повідомила асоціація Укрцукор.

За словами аналітика асоціації Назара Михайловіна, в кінці березня попит на український цукор зріс, і виробники змогли поставити на зовнішні ринки близько 20 тис. т.

«Уже в квітні світова кон’юнктура, епідемія COVID-19 і зміна курсу валют створила несприятливі умови для українських виробників, тому за квітень ми знову повернулися до звичних обсягів за місяць — 9,1 тис. т», — зазначив експерт.

Загалом за вісім місяців поточного маркетингового року українські цукрозаводи скоротили експорт майже в 4 рази, до 76,4 тис. т. «Це досить прогнозований показник, оскільки більшість наших ринків зайняв російський цукор», — сказав представник Укрцукру.

За його словами, з урахуванням несприятливих факторів асоціація знизила прогноз експорту цукру в 2019-2020 маркетинговому році до 120 тис. т з попередніх 300 тис. т.

Як повідомлялося раніше, в 2019 році Україна експортувала 236 800 тонн цукру, що більш ніж удвічі менше, ніж роком раніше.