Економіка

Українським готелям доведеться скорочувати персонал

Основний удар припаде на готелі преміум-класу, орієнтованих на зарубіжних туристів і бізнес-конференції.

Відновити роботу з 1 червня мають намір більшість готелів преміум-класу, розташованих у курортних регіонах. Про це повідомило інформагентство Інтерфакс-Україна з посиланням на дані власного опитування.

П’ятизірковий одеський бутик-готель Отрада, чотиризіркові готелі Гора в Буковелі, Вілла Санторіні в Одеській області, Світязь у Трускавці починають приймати відпочивальників з 1 червня.

Частковий запуск з 15 травня анонсували бутик-готель Поезія Мандрів у Східниці і готель Південна Софія в Затоці. При цьому станом на 12 травня одеський Hotel Mezzanine White і Platium SPA & Resort під Києвом уже були відкриті для гостей.

Зниження відвідуваності очікують менеджери готелів, що приймають іноземців, більшість готелів, що орієнтується на українських туристів, очікує завантаження на рівні минулорічної.

У зв’язку з цим скоротити штат співробітників на 10-20% планує половина опитаних менеджерів готелів, більш ніж на 50% скорочення будуть у 10% готелів, орієнтованих на закордонних гостей і бізнес-туризм.

Нагадаємо, раніше МОЗ розробило рекомендації щодо роботи готелів у період карантину. Зокрема, адміністрація готелю повинна не допускати появу черг у місцях можливого скупчення відвідувачів.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net