Економіка

Укрспецекспорт подвоїв піврічний прибуток

Держкомпанія Укрспецекспорт у першому півріччі 2020 року збільшила чистий прибуток у 2,2 разу в порівнянні з тим же періодом 2019 року, до 150 млн грн. Про це повідомив держконцерн Укроборонпром, до складу якого входить компанія.

Чистий дохід Укрспецекспорту за звітний період виріс на 36,6%, до 1,053 млрд грн.

За словами генерального директора компанії Вадима Ніздрі, така динаміка обумовлена ​​успішним виконанням низки зовнішньоекономічних контрактів і впровадженням нових стандартів операційного управління.

«Не дивлячись на серйозні обмеження в роботі через пандемію і карантин у більшості країн-партнерів компанії, Укрспецекспорт збільшив обсяг реалізації продукції військового і подвійного призначення на світових ринках», — підкреслив він.

Зокрема, у цьому році Укрспецекспорт поставив Міністерству оборони України бойові машини піхоти БМП-1, виконав зовнішньоекономічний контракт на поставку радіолокаційної техніки іноземному замовнику і почав співпрацю з Пакистаном у сфері ремонту військових літаків.

Як повідомлялося раніше, Укрспецекспорт виграв тендер у Пакистані на ремонт літака-заправника Іл-78. Також отримано підтвердження від ВПС Пакистану про намір укласти контракти на капремонт ще двох літаків-заправників, за підсумками виконання першого контракту.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net