Прогрес

Уперше за 140 років: метеорологи розповіли про рекорди зими

Протягом усіх зимових місяців спостерігалися плюсові середньомісячні температури, а метеорологічної зими так і не було.

У Києві вперше за весь час спостереження метеорологічна зима так і не наступила, а температура повітря жодного разу не опускалося нижче за 10 градусів морозу. Про це в понеділок, 2 березня, повідомляє Центральна геофізична обсерваторія.

Кліматологи підбили підсумки лютого і в цілому календарної зими в Києві, зазначивши, що середня температура повітря в Києві протягом грудня-січня склала 2,0 градусів тепла, і протягом всіх зимових місяців спостерігалися плюсові середньомісячні температури.

Так, в лютому середньомісячна температура в Києві становила 2,5 градусів, що на 6,7 градусів вище від кліматичної норми. Зазначається, що нинішній лютий посів четверту позицію серед найтепліших з 1881 року.

Найхолодніше було 8 лютого, коли мінімальна температура опускалася під ранок до мінус 8,4 градуса, а найтепліше — 2 числа, коли максимальна температура піднялася після полудня до 10,7 градусів. Опадів у Києві за місяць випало 46 мм, що збіглося з кліматичною нормою.

Усього взимку опадів випало рівно 100 мм, що становить 70% сезонної норми.

«Уперше за 140 років спостережень в столиці метеорологічна зима так і не наступила, а вже 10 лютого розпочалася метеорологічна весна», — йдеться в повідомленні.

В обсерваторії додали, що така погода — наслідки глобального потепління, темпи якого прискорюються.

Нагадаємо, за прогнозами синоптиків, в найближчий тиждень Україну накриють дощі.

А на найближчі дні українців попередили про різку зміну погоди.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net