Світ

Уряд Іспанії представив план виходу з карантину

У плані умовно чотири етапи — фази від 0 до 3. Країна може повернутися до нормального способу життя вже до кінця червня.

В Іспанії представили урядовий план щодо деескалації карантинних заходів. Про це заявив прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес, передає El Pais.

«План переходу до нової нормальності, над яким ми працюємо вже майже місяць, сьогодні був схвалений урядом. Ми врахували уроки з інших місць, але адаптували їх до різноманітності і реалій нашої країни», — говорить Санчес.

Деескалація буде «поступовою, асиметричною — залежно від регіонів — і скоординованою».

«Не буде мобільності між провінціями або островами, поки не повернеться нормальність», — зазначив Санчес, наголосивши, що буде чотири етапи ослаблення заходів без встановлених дат, щоб бути гнучким залежно від ситуації.

Фаза 0 розпочнеться 4 травня і буде включати відновлення роботи невеликих підприємств, таких як ресторани, які можуть запропонувати їжу на винос, і місця, які можуть приймати замовлення. Також буде відновлено роботу перукарень, дозволені індивідуальні заняття спортом і прогулянки.

Фаза 1 почнеться 11 травня. Вона передбачає відкриття невеликих підприємств з дотриманням суворих заходів безпеки. На цьому етапі передбачено відкриття готелів і туристичних апартаментів, за винятком місць загального користування. Кафе і ресторани також зможуть відкрити свої літні майданчики, але вхід всередину буде заборонений. Також буде дозволено пересування в рамках однієї провінції. На цьому етапі також передбачається відкриття релігійних установ. Школи не будуть повністю відкриті до вересня, але Санчес пояснив, що уряд гарантує можливість дітям до шести років відвідувати заняття, якщо їхні батьки повинні йти на роботу, а студентам — подачу заяв на вступ або складання іспитів.

Фаза 2 передбачає можливість проведення культурно-мистецьких заходів за участю менш як 50 осіб в приміщеннях, і менш ніж 400 осіб — на відкритому повітрі. Кінотеатри та театри також відкриються в рамках етапу 2, причому на третину їхньої ємності.

Фаза 3 почнеться, як тільки будуть досягнуті необхідні маркери. Закладам дозволять обслуговування на 50% місткості, обмеження на пересування будуть ослаблені ще більше.

При цьому кожна фаза триватиме мінімум два тижні, сказав Санчес, що є інкубаційним періодом коронавірусу, і в кращому випадку весь процес виходу з карантину триватиме вісім тижнів у всій Іспанії.

«До кінця червня, як країна, ми будемо перебувати в новій нормальності, якщо еволюція епідемії буде під контролем на всіх територіях», — резюмував іспанський прем’єр.

Нагадаємо, що раніше в Іспанії заявили про 100 тисяч видужалих від COVID-19. З початку епідемії в країні захворіло майже 210 тисяч осіб, з них 100 тисяч вже одужали.

При цьому добова кількість смертей в Іспанії знижується з кожним днем. Напередодні від коронавірусу в Іспанії померло на 30 осіб менше, ніж днем ​​раніше, свідчать дані місцевого МОЗ.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net