Політика

Уряд Україні запустить електронне резидентство

Кабінет міністрів схвалив запуск електронного резидентства в Україні. Відповідне рішення було прийняте на засіданні.

«Це один з унікальних проектів Мінцифри, який може зробити Україну потужним східноєвропейським IT-хабом. Завдяки е-резидентству вже в найближчому майбутньому наша країна стане привабливою для ведення бізнесу іноземцями, в першу чергу, IT-фахівцями», — сказав міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в Facebook.

Тепер через інтернет, без необхідності відвідувати Україну, іноземці будуть отримувати український кваліфікований електронний підпис, реєстраційний номер облікової картки платника податків, можливість відкрити онлайн-рахунок в українському банку, спрощений доступ до адмінпослуг в Україні.

«Першими е-резидентами бачимо іноземних IТ-фахівців, які працюють на українські компанії, а також фахівців з країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону і ближнього зарубіжжя, яким статус е-резидента України допоможе ефективно співпрацювати на європейському ринці. Звісно, усі е-резиденти будуть проходити ретельну перевірку в Україні з боку правоохоронних, фінансових органів та Мінцифри», — продовжив Федоров.

Найближчим часом Мінцифри з іншими відомствами розробить нормативну базу для запуску проекту. У планах — до кінця року запустити портал е-резидентства.

Нагадаємо, що Мінцифри запустить онлайн-школу для бізнесменів. Підприємці зможуть подивитися серії, пройти тестування, отримати додаткові корисні матеріали.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net