Прогрес

В Антарктиду відправиться наймолодша експедиція за всі роки

У березні в Антарктиду вирушать 12 учасників української експедиції, серед яких також будуть жінки.

В Антарктиду відправиться 25-а українська експедиція, до складу якої увійдуть наймолодші фахівці за всі роки, повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки.

«Це наймолодший склад експедиції за всі роки. Середній вік учасників — 37 років. Ми хочемо дати молоді якомога більше шансів реалізувати себе і свій науковий потенціал. І з тієї ж причини половина складу — це «новачки», тобто вони вперше їдуть на рік працювати в Антарктиду. У той же час друга частина експедиції — це досвідчені полярники», — пояснив глава Національного антарктичного центру МОН Євген Дикий.

Загін відправиться на станцію в березні і пробуде там рік. До складу увійдуть 12 учасників: 7 вчених, лікар, кухар, системний механік, дизеліст-електрик, системний адміністратор зв’язку.

Керівником 25-ї УАЕ обрано Юрія Отруба, досвідченого фахівця Національного антарктичного центру МОН. Для нього це буде вже шоста зимівля на станції Академік Вернадський.

У 25-у УАЕ також увійшли дві жінки: Євгенія Прекрасна, вчений-біолог, і Анна Соїна, дослідник гідрометеорології та океанографії.

Як повідомлялося, вчені з 24-ї української антарктичної експедиції привітали громадян України з Новим роком.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net