Світ

В Австралії зливи загасили лісову пожежу

Зливи загасили лісову пожежу в австралійському Новому Південному Уельсі, який тривав кілька місяців.

Потужний ураган пройшов через австралійський штат Новий Південний Уельс, і проливні дощі загасили лісову пожежу, яка лютувала протягом 74 днів, повідомляє місцевий канал 7news.

За даними ЗМІ, більше ста тисяч осіб, включаючи жителів Сіднея, залишилися без електрики. У деяких населених пунктах оголошено евакуацію через загрозу повені.

На сьогодні є повідомлення про шістьох постраждалих у результаті розгулу стихії. Зокрема, служба швидкої допомоги Нового Південного Уельсу повідомила про чотирьох постраждалих: вони перебували в машині у діловому районі Сіднея, коли на неї упало дерево.

Також відомо про порятунок підлітка, який виявився в пастці і прочекав допомоги дві години, перебуваючи у воді по пояс. Ще одного молодика дістали з води після того, як його каное перевернулося під час сплаву.

Згідно з повідомленням каналу 9news, біля берегів Сіднея під час шторму висота хвиль досягала 13,9 метра.

Раніше повідомлялося, що в Австралії ідуть рекордні за 20 років дощі. Місцеві пожежники сподіваються, що найближчими днями дощ допоможе загасити ще 17 неконтрольованих лісових пожеж.

Нагадаємо, із жовтня минулого року в Австралії вирують лісові пожежі, які досі не вдалося згасити. Вигоріли мільйони гектарів землі, знищено більше двох тисяч будинків.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net