Економіка

В Австралії побудують найбільшу в світі сонячну ферму

Компанія Sun Cable оголосила про будівництво найбільшої в світі електростанції на основі сонячних панелей вартістю 20 млрд. доларів. Вона буде розташована між австралійськими містами Дарвін і Аліс-Спрінгс, а її потужність складе 10 ГВт. Про це повідомляє The Guardian.

План проекту вже переданий в Управління з охорони навколишнього середовища Північної території і очікує схвалення. У разі затвердження, Sun Cable почне будівництво в 2023 році, станція запрацює до початку 2026 року, а поставки електрики в Сінгапур заплановані на 2027 рік.

За словами гендиректора Sun Cable Девіда Гріффіна, до моменту завершення будівництва електростанцію буде видно з космосу неозброєним оком.

«Місце для станції було обрано не випадково — сонячна ферма буде побудована недалеко від залізничної станції і в 30 кілометрах від шосе, що спростить рішення логістичних задач», — говорить Гріффін.

Планується, що одна третина виробленої електроенергії буде використовуватися в енергосистемі міста Дарвін. Решта дві третини електроенергії будуть експортуватися в Сінгапур підводним високовольтним кабелям. ТОтож, сонячна ферма Newcastle Waters зможе забезпечити майже одну п’яту потреб Сінгапуру в електроенергії.

Відомо, що будівництво електростанції підтримується урядом Австралії і двома австралійськими мільярдерами — Майком Кеннон-Бруксом і Ендрю Форрестом.

Раніше ми писали, що регулятор знизив «зелені» тарифи.

Також Korrespondent.net повідомляв, що в Туреччині почали виробляти сонячні панелі. Завод відкрився в Анкарі, там працює 1,4 тисячі осіб. Його вдалося запустити завдяки $ 400 млн інвестицій.