Прогрес

В Австралії тривають випробування на людях американської вакцини

У разі позитивних результатів компанія може виготовити щонайменше 100 млн доз вже в цьому році і 1,5 млрд — в наступному.

В Австралії почали випробовувати на людях нову вакцину від коронавірусу, яка створила американська фармацевтична компанія Novavax. Про це повідомляє телеканал ABC News.

«Американська біотехнологічна компанія Novavax оголосила про початок випробувань вакцини проти коронавірусу на людях в Австралії, плануючи випустити препарат, який пройшов усі перевірки, в цьому році», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що компанія вже почала першу фазу випробувань, залучаючи 131 добровольця в містах Мельбурн і Брісбен.

Вчені хочуть перевірити безпеку вакцини NVX-CoV2373, для чого будуть визначати її ефективність на ранніх стадіях. Результати першої стадії очікуються в липні.

Випробування вже були проведені на тваринах. При цьому встановлено, що препарат є ефективним проти COVID-19 при введенні невеликих доз. У разі його затвердження Novavax може виготовити щонайменше 100 млн доз вже в цьому році і 1,5 млрд — в наступному.

Раніше повідомлялося, що тестування китайської вакцини від COVID показало позитивний результат. Вакцину назвали Ad5-nCoV, вона була однією з перших вакцин проти коронавірусу, які пройшли ранні випробування на людях ще в березні.