Men's & Women's

В чеської компанії розсекретили перший електрокросовер Skoda Enyaq

Компанія Skoda презентувала свій перший електричний кросовер Enyaq. Дані про новинку з’явилися на офіційному сайті чеської компанії.

В основу кросовера лягла платформа MEB, а сам серійник значно змінився в порівнянні з однойменним концептом.

Enyaq вийде в традиційному для кросовера кузові, а купеподібний варіант з’явиться на ринку пізніше. Авто отримало світлодіодну оптику, а матричні фари і підсвічування для фальшрадіаторної решітки опинилися в списку додаткових опцій.

Колісна база кросовера складає 2765 міліметрів, а об’єм його багажника — 585 літрів.

У салоні з’явився 13-дюймовий сенсорний екран мультимедійної системи. Також новинка отримає проекційний дисплей, функцію автопарковки і помічника Travel Assist.

Базова Skoda Enyaq отримала батарею на 55 кіловат-годин і 148-сильний електромотор. Запас ходу на одному заряді — 340 кілометрів за циклом WLTP. Авто розганяється до 100 кілометрів на годину за 11,7 секунди.

Топова модель Enyaq RS iV має 306 кінських сил, запас ходу 460 кілометрів і розганяється до сотні за 6,2 секунди. Новинка вийде ще в кількох модифікаціях.

У Чехії за базову Skoda Enyaq доведеться заплатити від 40,4 тисячі євро. На електрокросовер вже відкрите передзамовлення, а перші поставки заплановані на 2021 рік.

Раніше був представлений перший електромобіль Cadillac. Також Корреспондент.net писав про те, що в США представили конкурента Tesla.