Аналітика

В ЄС розповіли, як пандемія вплинула на торгівлю з Україною

Пандемія коронавірусу негативно позначилася на торгівлі між Україною та ЄС. Особливо постраждала галузь металургії.

Євросоюз не запроваджуватиме жодних додаткових обмежень для захисту своїх виробників в умовах коронакризи, захисні механізми будуть діяти в рамках СОТ та Угоди про асоціацію України з ЄС, заявила заступник голови Гендиректорату Єврокомісії з питань політики сусідства та розширення Катаріна Матернова, пише ЄП.

«ЄС не має наміру вводити будь-які спецобмеження для захисту свого виробництва через COVID-19. Тут немає ніяких змін, захисні механізми застосовуються тільки в суворій відповідності з Угодою про асоціацію з Україною і із зобов’язаннями ЄС в рамках СОТ», — сказала Матернова.

За її словами, пандемія і карантин вплинули на торгівлю між Україною та ЄС. Поки що немає статистичних даних по березню і квітню, однак схоже на те, що більшість секторів зіткнулися з проблемами.

«Важлива для України галузь металургії — одна з постраждалих найбільше. Втім, є кілька виключень з цього тренда — це окремі сільгосптовари, а також деякі товари для боротьби з епідемією, торгівля якими збільшилася», — зазначила заступник голови Гендиректорату.

Як повідомлялося, в Україні і ЄС будуть спільно шукати вихід з кризи, викликаного пандемією COVID-19.

Нагадаємо, Європарламент схвалив план економічного відновлення країн ЄС від наслідків пандемії коронавірусу.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net