Економіка

В ЄС вирішили, як допомогти авіакомпаніям в умовах пандемії

В Євросоюзі прийняли низку заходів, зокрема змінили правила ліцензування, дозволили аеропортам продовжувати контракти до 2022 року і продовжувати роботу в разі банкрутства.

Рада Євросоюзу внесла тимчасову поправку до правил повітряного сполучення, щоб підтримати авіаперевізників в період пандемії. Заява опублікована на сайті Ради.

Зокрема внесені зміни в правила ліцензування авіаперевізників у разі фінансових проблем, викликаних пандемією COVID-19, щоб уникнути непотрібного адміністративного тягаря.

Крім того, документ дозволяє відступ від процедур, що використовуються державами-членами для накладення обмежень прав на рух при надзвичайних ситуаціях, що виникають в результаті непередбачених і неминучих обставин.

Також держава-член може тимчасово підтримувати екстрені заходи протягом періоду, що перевищує 14 днів, але вони можуть залишатися в силі тільки до тих пір, поки існують ризики для здоров’я населення, чітко пов’язані з пандемією коронавірусу.

Що стосується наземного обслуговування, аеропортам дозволили продовжити роботу в разі банкрутства компанії з наземного обслуговування, ввівши пряму процедуру вибору постачальників послуг. Зміни також допоможуть аеропортам уникнути складних тендерів, дозволивши продовжити контракти до 2022 року.

Нарешті, Рада затвердила продовження крайнього терміну переносу директив з безпеки і функціональної сумісності залізниць, щоб надати залізничній галузі та владі гнучкість і правову визначеність в поточних обставинах. Термін буде продовжений з поточної дати 16 червня 2020 до 31 жовтня 2020 року, що дасть залізничному сектору вищу юридичну впевненість і гнучкість для реагування на надзвичайні обставини, викликані спалахом коронавірусу.

Відзначимо, що законодавчі акти вступлять в силу на наступний день після їхнього опублікування в Офіційному журналі ЄС. Дата публікації запланована на 27 травня.

Нагадаємо, що раніше в ЄС з’явилися нові правила для авіапасажирів. Опубліковані рекомендації не будуть обов’язковими, але вони можуть стати основою для подальших дій урядів і авіакомпаній.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net