Світ

В ЄС затвердили програму на €100 млрд для підтримки зайнятості

Виділені гроші розраховані для підтримки країн, які найбільше постраждали від пандемії, зокрема Італії та Іспанії.

В Євросоюзі затвердили програму короткострокового збереження зайнятості населення під час карантину під назвою SURE, яка передбачає 100 млрд євро, повідомляє прес-служба Ради ЄС.

«Сьогодні Рада схвалила SURE — тимчасову схему, яка може надати державам-членам до 100 млрд євро кредитів на пільгових умовах», — наголошується в заяві.

Ще на початку квітня Єврокомісія оголосила про програму SURE в умовах загального карантину у зв’язку з пандемією коронавірусу. Тоді глава ЄК Урсула фон дер Ляйєн повідомила, що цей захід буде спрямовано на підтримку країн, які найбільше постраждали від пандемії, зокрема Італії та Іспанії.

Крім того, Євросоюз призупинив дію базового економічного документа зони євро — Пакту стабільності і зростання, який встановлює межу бюджетного дефіциту країн співтовариства в розмірі 3% ВВП і межу сумарного держборгу в розмірі 60% ВВП. Це дозволить європейським країнам без зовнішніх обмежень залучати кредити для підтримки своїх економік, які постраждали від коронавірусу.

Таким чином, ЄК має намір застосовувати методи максимально широкої держдопомоги підприємствам для боротьби з рецесією в результаті тривалого карантину.

Як повідомлялося раніше, ЄС віддасть останні гроші на боротьбу з пандемією коронавірусу.