Світ

В Іраку атакували авіабазу з військовими США

Вісім ракет Катюша були випущені по базі, приблизно за 80 км на північ від столиці Багдада.

Чотири людини були поранені в неділю, 12 січня, під час атаки на авіабазу Балад на півночі Іраку, де розміщуються американські війська, повідомляє Reuters.

У заяві іракських військових йдеться, що вісім ракет «Катюша» були випущені по базі, приблизно за 80 км на північ від столиці Багдада, і з чотирьох поранених були два офіцери.

Військові джерела ідентифікували поранених як іракських солдатів. Вони сказали, що сім мінометних бомб потрапили на злітно-посадкову смугу. Про потерпілих серед американських військових на базі не повідомляється.

У заяві іракських військових не сказано, хто стоїть за атакою, і не згадується про посилену напруженість між Сполученими Штатами та Іраном.

Нагадаємо, що 8 січня Іран відкрито напав на дві американські військові бази в Іраку — авіабазу аль-Асад, за 160 км на захід від Багдада, й аеропорт Ербіль на півночі країни. Перед цим 3 січня американські збройні сили завдали удару по військовій базі поблизу міжнародного аеропорту Багдада. Загинули вісім осіб, у тому числі іранський генерал Касем Сулеймані.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net