Світ

В Італії з’явилася партія «Italexit» для виходу країни з ЄС

Ідея сенатора Джанлуїджі Парагоне про вихід країни з ЄС виглядає сумнівно, враховуючи останні політичні рішення.

В Італії мають намір створити політичну силу з місією вивести країну з Європейського Союзу. Про це повідомляє Reuters.

Сенатор Джанлуїджі Парагоне, колишній тележурналіст, зустрівся з архітектором Brexit Найджелом Фараджем у Лондоні 20 липня, перш ніж оголосити про офіційне народження своєї партії «Italexit» пізніше на цьому тижні.

«Ми більше не можемо бути шантажовані країнами, які ображають престиж Італії», — сказав Парагон, додавши, що тільки «дійсно суверенна держава», така як Британія, може впоратися з економічною кризою, спровокованою пандемією.

Італійський політик вийшов з «Руху 5 зірок» незабаром після того, як минулого року він сформував уряд з проєвропейською Демократичною партією.

Нинішні наміри Парагоне виглядають сумнівно, оскільки 22 липня ЄС досяг угоди про запуск Фонду економічного відновлення вартістю 750 мільярдів євро, що, за словами прихильників блоку, свідчить про його згуртованість і спільне бачення.

Прем’єр-міністр Італії Джузеппе Конте заявив раніше, що 28% фонду буде виділено Італії у вигляді грантів і кредитів, які можуть «змінити обличчя країни».

Європейське питання домінувало в італійській політиці останніми роками, коли євроскептики звинувачували ЄС у хронічній економічній стагнації країни і труднощах з мігрантами, які прибувають з Африки.

Як повідомлялося, Велика Британія припинила бути державою-членом ЄС у січні 2020 року.