Соціум

В Італії зафіксували рекордно низьку народжуваність

У 2019 року народжуваність в Італії знизилася майже на 5% в порівнянні з 2018 роком. Також знизилася кількість іммігрантів, а число емігрантів — зросло.

В Італії в 2019 році зафіксована найнижча народжуваність з моменту об’єднання Італії, а смертність і еміграція, навпаки, зросли. Відповідні дані опублікувало Управління національної статистики ISTAT, передає Euractiv.

Зокрема, число народжених дітей в 2019 році виявилося на 19 тисяч меншим, ніж у 2018 році, що означає зниження на 4,5%. При цьому кількість іноземних громадян, які іммігрують в Італію, знизилася на 8,6%, а італійців, які виїхали за кордон, — зросла на 8,1%.

Загальна кількість жителів Італії в 2019 році знизилася на 189 тисяч і зараз становить 60,25 мільйонів.

Населення Італії скорочується п’ятий рік поспіль. З 2014 року кількість жителів країни скоротилася більш ніж на півмільйона. Причинами ситуації називають економічні проблеми, низькі заробітні плати та відсутність перспектив для кар’єрного зростання, в результаті чого молоді італійці вирішують емігрувати.

Нагадаємо, що чисельність населення Землі досягла 7,8 млрд осіб. Населення нашої планети щороку збільшується на 82 млн осіб. Кожну секунду народжується в середньому 2,6 дитини, повідомив фонд Населення Землі.

Також повідомлялося, що Євростат зробив прогноз про «старіння» ЄС. На кожну людину старше 65 років до 2100 року припадатиме менше двох осіб працездатного віку, вважають в статистичному відомстві.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net