Політика

В МВФ розповіли про плани щодо співпраці з Києвом

Міжнародний валютний фонд має намір і далі співпрацювати з Києвом у рамках програми stand-by, але в МВФ не кажуть, коли чекати наступного траншу кредиту. Про це заявив постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман, повідомляє hromadske.

«Дискусії щодо виконання параметрів і показників кредитної програми тривають, дата початку роботи місії МВФ щодо першого перегляду програми поки що не визначена», — розповів Люнгман.

Варто зазначити, що від рішення місії МВФ буде залежати, чи отримає Україна другий транш кредиту та чи продовжиться співпраця з Фондом в цілому.

Зокрема, Фонд вимагає від Києва завершення реформи митної та податкової служб, затвердження плану роботи з непрацюючими кредитами в банківській системі і т.п.

«Важливо, щоб поточна економічна політика відповідала тим критеріям, на яких базується Меморандум про економічну і фінансову політику, і щоб зміст і тимчасові рамки плану реформ були якомога зрозуміліші. Саме з цих питань і тривають дискусії», — зазначив постійний представник МВФ в Україні.

Нагадаємо, макропрогноз Національного банку побудований на припущенні, що МВФ надасть другий транш Україні в цьому році.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net