Men's & Women's

В Норвегії провели випробування електромобілів за мінусових температур

Не тільки Tesla може претендувати на звання кращого електромобіля планети.

Дослідники з Норвезького автомобільної федерації (NAF) піддали кліматичним випробуванням 20 електромобілів, що продаються в Норвегії, інформує Ukr.Media.

Поставивши на чільне місце той факт, що електромобілі страждають втратою ефективності в холодну погоду, організатори тесту порівнювали реальний пробіг автомобілів за мінусових температур з показниками в ідеальних умовах по циклу WLTP, а також з’ясували, наскільки швидко батареї електромобілів можуть зарядитися в реальних умовах у порівнянні з документальними даними.

Тест проводився на дорогах загального користування в умовах сильного снігопаду і температур від -3 до -6°C.

По абсолютній дальності ходу очікуваним лідером була Tesla Model S, однак найефективнішим визнано Hyundai Kona, яка розгубила на морозі всього 9% від заявленої дальності та подолав 405 км, випередивши за цим показником Tesla Model 3, яка подолала всього 404 км.

А найгірший за цим показником — Opel Ampera, він же Chevrolet Bolt на ринку США, який проїхав всього 297 км, що аж на 30% нижче паспортного пробігу.

Opel Ampera поділив останнє місце з Renault Zoe і по швидкості зарядки після «холодного» тесту, за пів години зарядивши свою батарею лише на 79 км пробігу, в той час як заявлена цифра заряду за вказаний час повинна становити 150 км.

Крім того, щоб зарядити Амперу з 2 до 80%, знадобилося 90 хвилин, а от лідер за цим показником Audi E-Tron 55 до зазначеного рівня зарядився усього за 27 хвилин.