Політика

В ООН попередили про наслідки пандемії

Ще залишилася можливість уникнути розтягування проблеми на десятиліття, запевнили в організації.

Поширення коронавірусу в бідних країнах може повторно вдарити по США і Європі, якщо ті не нададуть допомогу країнам з економікою, що розвивається. Про це заявив заступник генсекретаря ООН Марк Лоукок, повідомляє Голос Америки.

«Ніхто не буде в безпеці, поки всі не будуть в безпеці. Нам потрібні надзвичайні заходи», — сказав Лоукок.

Лоукок запевнив, що світ ще може уникнути ситуації, коли однорічна проблема може перетворитися в десятирічну проблему з усіма прогнозованими наслідками: «нестабільністю, міграцією, створенням умов для терористів».

За прогнозами, пандемія досягне свого піку в бідних країнах через три місяці або півроку. Саме тоді їм знадобляться значні обсяги допомоги.

«Якщо не діяти зараз, повинні бути готові до посилення конфліктів, голоду і смертності», — підкреслив заступник генсекретаря ООН.

Відзначимо, що в четвер ООН підвищив запит на допомогу для подолання пандемії в 50 бідних країнах Африки та Латинської Америки з $2 млрд до $6,7 млрд. З моменту первинного запиту, виданого в кінці березня, ООН вдалося зібрати $1 млрд на подолання епідемії в 37 країнах, що розвиваються.

Нагадаємо, що в Африці кількість хворих на COVID-19 перевалила за 50 тисяч. Найбільша кількість заражень зафіксована на півдні і півночі континенту — в ПАР, Єгипті та Марокко.

Також повідомлялося, що в ВООЗ заявили про загрозу спалахів кору та поліомієліту. Викликані пандемією коронавірусу збої в роботі служб імунізації можуть призвести до спалахів інших інфекційних захворювань.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net