Політика

В ООН закликали країни спільно вирішувати проблеми зміни клімату

Водні ресурси не повинні використовуватися як інструмент конфлікту.

Боротьба з наслідками, викликаними зміною клімату, є обов’язком усієї світової спільноти. Таку думку висловив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш, виступаючи в Ісламабаді на конференції, присвяченій зміні клімату.

«Пакистан не єдина країна, що постраждала від негативних наслідків, викликаних зміною клімату, — сказав Гутерріш. — Жодна країна на Землі не захищена від наслідків, викликаних зміною клімату».

«Необхідно об’єднати зусилля різних країн для створення імпульсу, спрямованого на боротьбу зі зміною клімату», — заявив Гутерріш. «Я впевнений, що ми повинні боротися зі зміною клімату через єдність, тільки так ми доб’ємося змін», — підкреслив він.

Водні ресурси не повинні використовуватися як інструмент конфлікту. «Вода повинна стати інструментом досягнення миру, а не інструментом конфлікту», — заявив генсек, кажучи про договір про води Інду, укладений між Індією та Пакистаном у 1960 році.

«Я б попросив обидві країни налагодити прозору взаємодію щодо водних ресурсів», — додав він. «Якщо яка-небудь країна вважає, що може вирішити конфлікт, створюючи проблеми іншим, то зрештою постраждають усі», — розповів генсек.

Раніше вчені назвали реальні наслідки зміни клімату і глобального потепління.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net