Економіка

В Україні другий рік падає виробництво цукру

За два маркетингових роки виробництво цукру в Україні впало на третину. За рік закрилися дев’ять заводів.

У 2019/2020 маркетинговому році (м.р.) виробництво цукру в Україні впало на 19% — до 1,48 мільйона тонн. Про це повідомляє прес-служба Укрцукру.

У минулому сезоні в Україні працювали 33 цукрових заводи, які переробили 9,84 млн тонн цукрового буряку — це майже на третину менше, ніж роком раніше.

«Як бачимо, суттєве зменшення кількості сировини спричинило скорочення виробничих потужностей і, як наслідок, зменшення виробництва цукру в цілому», — заявила заступник голови правління асоціації Руслана Яненко.

В асоціації зазначають, що останні три роки у світі спостерігався профіцит цукру. Він вплинув і на Україну, де почали засівати менші площі цукровим буряком.

Повідомляється, що трійка лідерів-виробників цукру є незмінною: Вінницька обл. — 331,9 тисячі тонн, Хмельницька обл. — 192,8 тисячі тонн, замикає трійку Тернопільська область з показником у 186,4 тисячі тонн.

Зазначимо, виробництво цукру в Україні у 2018/2019 м.р. зменшилося на 15% і склало 1,82 млн тонн. У сезоні працювали 42 цукрових заводи.

За підсумками 2018 року Україна експортувала цукру на 217 млн ​​доларів, увійшовши в десятку найбільших постачальників у світі.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net