Men's & Women's

В Україні купили рекордну кількість мотоциклів

У 2019 році український ринок мотоциклів відчув справжній «бум», повідомили експерти. Продажі зросли на 50%.

Майже 34 тисячі нових мотоциклів і мопедів продано в Україні за 2019 рік. Це на 50% більше, ніж у 2018 році. Про це повідомляє AUTO-Consulting.

«Український ринок мотоциклів відчув справжній «бум» продажів у 2019 році і, напевно, увійде в історію як один з найуспішніших», — констатують експерти.

Другий рік поспіль лідером українського ринку є бренд Musstang. Але за 2019 рік йому вдалося наростити продажі на 62% і зайняти більше 20% українського ринку мотоциклів.

Другий результат зберігся у мототехніки Spark, якій віддали перевагу 14% покупців у 2019 році. А ось за третю позицію в 2019 році розгорнулася справжня боротьба. У підсумку, «бронзовим призером» став Lifan, чиї продажі зросли за рік на 76%. Відзначимо також стрімке зростання продажів у брендів Forte, Bajaj і Loncin.

Активізувалися в 2019 році продажі і іменитих брендів. Так, №1 серед японських виробників стала Honda. Помітно додали в реалізації і дилери BMW Motorrad і Yamaha.

Пік продажів мотоциклетної техніки припав на західні області України, а найстрімкіше зростання спостерігалося в Миколаївській і Житомирській областях. Тут продажі нових мотоциклів зросли майже на 80%.

Драйвером зростання в 2019 році стали недорогі класичні мопеди та мотоцикли з об’ємом двигуна 125 кубічних см. Їх продажі склали майже 72% ринку.

Раніше повідомлялося, що купівля старих авто в Україні зросла майже в 4 рази. У 2019 році українці придбали і зареєстрували 408,1 тисяч одиниць старих легкових автомобілів.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net