Політика

В Україні створять Фонд розвитку підприємництва

Створення фонду підтримали 261 нардеп у Верховній Раді. Законопроект передбачає виділення 2 млрд гривень з бюджету на створення фонду.

Верховна Рада у другому читанні і в цілому схвалила законопроект змін закону про держбюджет на 2020 рік №2589, що передбачає направлення 2 млрд грн на створення Фонду розвитку підприємництва. За прийняття змін проголосував 261 депутат.

Збільшити надходження до спецфонду держбюджету передбачається за рахунок коштів від дострокового погашення векселів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на 2 млрд грн і направлення їх на нову бюджетну програму Фонд розвитку підприємництва.

«У 2020 році в разі додаткових надходжень коштів від дострокового погашення векселів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб їх можна буде спрямувати на розвиток підприємництва у відповідних обсягах», — сказано в пояснювальній записці до законопроекту.

Нагадаємо, що раніше ЄС виділив майже 10 млн євро для підтримки бізнесу на Донбасі. Представники малого і середнього бізнесу вже з завтрашнього дня можуть отримувати кошти в лізинг або кредит.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net