Аналітика

В українців різко впали споживчі настрої

Індекс споживчих настроїв в Україні в червні 2020 року погіршився і на цей час склав 65,1 п., що на 11,2 п. менше, ніж в травні. Про це йдеться в щомісячному дослідженні компанії Info Sapiens.

За даними дослідження, індекс поточного стану стабільний і становить 54,8. Індекс економічних очікувань у червні зменшився на 18,8 п. і склав 71,9.

У червні показник індексу очікуваної динаміки безробіття залишається стабільним і становить 153,2, що на 1,4 п. вище за показник минулого місяця. Індекс інфляційних очікувань зріс до 183,0, що на 17,6 п. вище ніж минулого місяця. Очікування українців щодо курсу гривні протягом найближчих 3 місяців дещо погіршилися: індекс девальваційних очікувань виріс на 6,2 п. — до значення 142,7.

Як зазначають аналітики Info Sapiens, в червні 2020 року порівняно з докарантинним березнем 2020 року індекс споживчих настроїв втратив 8 процентних пунктів. Найбільше падіння зазнав індекс оцінки поточного матеріального становища (на 14. п.). На 11 п. знизився індекс доцільності робити великі покупки.

«Таким чином, за час карантину споживачі відчули погіршення матеріального становища і стали обережнішими щодо великих покупок. У той же час індекс очікувань щодо майбутнього особистого доходу в червні залишився на рівні березня: споживачі сподіваються на повернення доходу на звичний рівень в результаті відкриття економіки після карантину», — коментують аналітики Info Sapiens.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net