Економіка

В Україні дозволили електронну торгівлю медикаментами

Верховна Рада у другому читанні і в цілому схвалила законопроект про електронну роздрібну торгівлю лікарськими засобами. Рішення підтримали 258 депутатів на засіданні.

Тепер на рівні закону закріплено перелік основних вимог до дистанційної торгівлі лікарськими засобами з метою їхньої імплементації в національне законодавство й адаптації регулювання цього процесу відповідно до законодавства ЄС.

При цьому в пояснювальній записці до законопроекту сказано, що він дозволить забезпечити захист споживачів від небезпечних, неефективних і неякісних лікарських засобів; врегулювати на законодавчому рівні відносини між органами виконавчої влади, операторами фармацевтичного ринку, логістичними операторами і споживачами лікарських засобів у сфері дистанційної торгівлі лікарськими засобами.

Нагадаємо, що раніше українці озвучили місячні витрати на ліки. Опитування показало, що 13% респондентів нічого не витрачали протягом місяця на ліки, а 9% опитаних — понад 2000 гривень.

Також повідомлялося, що Кабмін виділив гроші на препарат проти COVID. Досягнуто домовленості з компанією-виробником Ремдесівіра, зазначив глава МОЗ.